Geschiedboek Bestellen

Minerva voor het leven

Bij het 200-jarig bestaan van Sociëteit 'Minerva' verschijnt het prachtig uitgevoerde boek 'Minerva voor het leven'. De geschiedenis van het Leidse Studenten Corps, de Vereeniging van Vrouwelijke Studenten te Leiden en de Leidse Studenten Vereniging Minerva in één boek verenigd. Twee eeuwen Leidse studentengeschiedenis. Een boek waarin tegen de grote historische lijnen van interactie tussen stad, universiteit en studenten ruim aandacht is voor de anekdote, voor petit histoire, voor verhalen die doorverteld worden en soms een eigen leven zijn gaan leiden. Honderden, veelal verrassende en onbekende foto's ondersteunen de tekst en geven een kleurrijk beeld van het bruisende Leidse studentenleven.

Tekst door Jan-Rutger van Zwet, Constanteyn Roelofs, Cees Fasseur, Peter Sigmond en anderen. Met acht speciaal in opdracht gemaakte foto's door Jeronimus van Pelt. Grafische vormgeving door Ankie Stoutjesdijk. Gedrukt door De Bink, Leiden.

Luxe gebonden editie, 280 pagina's, formaat 242 bij 320 mm
Prijs: €45,- inclusief verzending naar uw adres.

Het boek kan nu al online worden besteld via de website van Drukkerij De Bink, die het gehele proces van bestellen en verzending regelt voor de LSVM. Het boek wordt direct na verschijning verzonden naar uw adres. NB: Het boek kan alleen op deze manier worden besteld; het zal niet te koop zijn tijdens het Lustrum.

Er komt een gelimiteerde oplage van 200 exemplaren van het boek in een luxe doos, met de acht foto’s van Jeronimus van Pelt apart afgedrukt. De prijs van deze editie is € 200,-.

Bestel uw Geschiedboek

De opbrengst van het boek komt ten goede aan de LSV Minerva.

Volg ons op Facebook