City Survival Run

Op donderdag 3 juli 2014 is de binnenstad van Leiden omgetoverd tot een waar benefietspektakel. Door middel van een run door de stad hebben zo veel mogelijk inwoners van Leiden ingezet om een enorm bedrag op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

De route van 3,5 kilometer liep langs de mooiste plekken die Leiden te bieden heeft en zijn de deelnemers gedurende de run verschillende obstakels tegenkomen: van opblaasstormbanen en waterattracties tot "golden stairs". Het inschrijfgeld van €10,- per deelnemer is geheel naar het goede doel gegaan.

Naast het betalen van inschrijfgeld is het ook mogelijk om een bijdrage te geven die direct naar het Spierfonds gaat.

In de hele binnenstad waren er verder leuke activiteiten georganiseerd, onder het genot van een hapje, een drankje en livemuziek.

 


Wat is het Prinses Beatrix Spierfonds?

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland, dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door middel van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert het onderzoek naar genezing. Vaak is dit een erg lang proces, dus elke donatie is welkom. Dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers zal de overlevingskans van mensen met een spierziekte drastisch stijgen. Meer weten?

Op de website www.spieractie.nl staat de stadsdag-actie om naast het inschrijfgeld nog meer op te halen voor het goede doel! Je kan hier ook zelf een actie oprichten.

 

Partner van de stadsdag